Φοιτητικό έργο

Η Agape δραστηριοποιείται μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο στην Ελλάδα, μέσα από μικρές φοιτητικές ομάδες φοιτητών και αποφοίτων διαφόρων τμημάτων Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. με μια ιστορία 25 χρόνων στα Πανεπιστημιακά της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη. Ο σκοπός είναι να πλησιάσουν οι φοιτητές στις αλήθειες και τις αξίες της Αγίας Γραφής με αμερόληπτη διάθεση και να δώσει τη χριστιανική άποψη σε θέματα που απασχολούν τους φοιτητές.

Οι φοιτητικές μας ομάδες διοργανώνουν μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους:

α. Διαλέξεις πάνω σε επίκαιρα θέματα όπως οι εξαρτήσεις, οι αμβλώσεις, τα ψυχολογικά προβλήματα κ.ά.
β. Μουσικά προγράμματα και συναυλίες σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.
γ. Προβολές κινηματογραφικών ταινιών.
δ. Φοιτητικά τουρνουά (τουρνουά τάβλι, τουρνουά μπάσκετ, τουρνουά πινγκ-πονγκ) και με την συνεργασία του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).
Οι φοιτητικές μας ομάδες παίρνουν επίσημα μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις της «Φοιτητικής Εβδομάδας» του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης των τελευταίων χρόνων, σε διάφορους τομείς (μουσική, κινηματογράφος, παιχνίδια, αθλητισμός).

Διοργανώνονται επίσης φοιτητικές βραδιές, όπου ανάλογα με τις προτιμήσεις των φοιτητών συζητούνται από κοινού διάφορα επίκαιρα θέματα, πολλές φορές με την συνδρομή ειδικών και επιστημόνων, προβάλλονται ποιοτικές ταινίες ή γίνεται απλά παρέα και ψυχαγωγία. Μερικά από τα θέματα που έχουν συζητηθεί είναι: «Η διαχείριση των οικονομικών», «Προβλήματα στις φιλικές σχέσεις», «Το άγχος των εξετάσεων», «Η αξιοπιστία των κειμένων της Καινής Διαθήκης», «Διατροφή και υγεία», κ.ά. Επίσης, διοργανώνονται φοιτητικά συνέδρια, εκδρομές και σεμινάρια, με σκοπό την ανάπτυξη της κοινωνικότητας μεταξύ των φοιτητών και την εκπαίδευσή τους σε βασικά θέματα.

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, άτομα της φοιτητικής ομάδας δραστηριοποιούνται και στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Ιωαννίνων, Ρέθυμνου, Βόλου και Φλώρινας, και στα Α.Τ.Ε.Ι. Καβάλας, Σερρών, Λάρισας, Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς και Χανίων.

Καθώς οι σημερινοί φοιτητές αποτελούν τους αυριανούς ηγέτες της χώρας μας, πιστεύουμε ότι οι αρχές και οι αλήθειες της Αγίας Γραφής αποτελούν απαραίτητο παράγοντα για μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα που θα υπηρετήσει με αποτελεσματικότητα τις ανάγκες της πατρίδας μας.

Share